![Beetroot, pear and blue cheese salad Beetroot, pear and blue cheese salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BD64474E-5E3B-46B1-A836-76123247F4E5/Derivates/89368BC1-B0C8-4B65-A1F8-B88977D5BEDD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp butter
- 50 g pecan nuts
- ½ orange, zest only, no white pith (opcjonalnie)
- 2 tbsp macadamia oil
- 1 tsp honey
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 800 g water
- 800 g raw beetroot, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 200 g fresh green beans, trimmed and cut into halves
- 120 g rocket leaves
- 100 - 200 g blue cheese, thinly sliced
- 1 pear, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2237 kJ / 533 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 681.3 mg
Alternatywne przepisy
Pineapple and orange glazed ham
2h
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 min
Superfood salmon salad
1 godz. 5 min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Jewelled quinoa salad
1h 35 min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Zingy avocado and lime dip
10 min
Chicken Waldorf salad
40 min
Steamed greens with lemon feta
20 min