![Champagne poached chicken terrine Champagne poached chicken terrine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D5340F45-D8FF-4EC1-938C-42850BCAE3AB/Derivates/9F66B262-D47F-4792-BDFD-8CD4AD51275C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 807.6 mg
Alternatywne przepisy
Mixed tomato and labne salad
24sa 20 dk
Smoked salmon mousse
5 Min
Earl Grey and whisky glaze
1 Std.
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
White bean purée and anchovy on crostini
45 Min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Carrot, feta and mint salad
40min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Baked salmon cheesecake
26 Std. 35 Min
Scallops with pea purée
25min