Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 3 garlic cloves
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra to taste
- 50 g red onion, cut into halves
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ⅛ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp grated lemon zest, no white pith
- 40 g lemon juice, plus extra to taste
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, torn into pieces
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, torn into pieces
- 3 sprigs fresh basil, leaves only, torn into pieces
Couscous salad
- 800 g water
- 200 g Israeli couscous, rinsed and drained (also known as pearl couscous)
- 200 g red lentils, rinsed and drained
- 200 g broccoli, broken into florets (2 cm)
- 200 g cauliflower, broken into florets (2 cm)
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 100 g pitted Kalamata olives, cut into halves
- 30 g pine nuts
- 40 g shelled unsalted pistachio nuts
- 40 g slivered almonds
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3324.8 kJ / 791.5 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 17.5 g
- Sód
- 398.5 mg
Alternatywne przepisy
Tomato and lentil dahl
35min
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Colourful quinoa salad
40 min
Broccoli salad
10min
Curried couscous, carrot and chickpea salad
15min
Crunchy carrot salad
10min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Jewelled quinoa salad
1 godz. 35 min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min
Risoni salad with artichoke and feta
25min