![Pork and chicken terrine Pork and chicken terrine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B7AD98B-EE50-4BD2-94D9-7CD6CF189977/Derivates/67C4B033-F498-4C83-B07E-741BE926FC91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork fillet, cut into cubes (3 cm), slightly frozen
- 200 g chicken breast fillet, cut into cubes (3 cm), slightly frozen
- 150 g brown onion (approx. 1), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g white wine
- 50 g fresh baby spinach leaves
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts, plus extra for garnishing
- 40 g dried cranberries, plus extra for garnishing
- 1 egg
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 12 slices prosciutto (approx. 300 g)
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1053 kJ / 251 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1164.9 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40 min
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Apple, leek and sage sauce
15 Min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
29h 30 min
Meatloaf with red sauce
1h 15 min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Chocolate and anise fruit bark
2 Std. 20 Min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 min
Brandy cream
15 Min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1h 15 min
Champagne poached chicken terrine
1 Std. 30 Min