Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli chutney
- 500 g brown onion, cut into eighths, layers separated
- 1 apple, peeled, cored and cut into eighths
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin strips (1 cm)
- 2 tbsp brown sugar
- 40 g unsalted butter, cut into pieces (1-2 cm)
- ¼ tsp sea salt
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tsp dried chilli flakes
Quesadilla
- 8 multigrain tortillas
- 16 slices Swiss cheese
- 50 - 80 g fresh baby spinach leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3977.3 kJ / 947 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.6 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 2089.1 mg
Alternatywne przepisy
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50 min
Mexican stack
45 min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 min
Mediterranean pasta salad
50 min
Crispy rice paper rolls
40 min
Vegetarian chilli
35 min
Spiced paneer parcels
50 min
Chipotle bean and corn salad
40 min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 min
Mexican one-pot pasta
30 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min