![Chilli chutney quesadillas Chilli chutney quesadillas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C7CE23D4-CD72-4E44-AF8D-71745E15A5E4/Derivates/5CCFD5F0-00C4-41D9-B163-9987A3BCC467.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli chutney
- 500 g brown onion, cut into eighths, layers separated
- 1 apple, peeled, cored and cut into eighths
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin strips (1 cm)
- 2 tbsp brown sugar
- 40 g unsalted butter, cut into pieces (1-2 cm)
- ¼ tsp sea salt
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tsp dried chilli flakes
Quesadilla
- 8 multigrain tortillas
- 16 slices Swiss cheese
- 50 - 80 g fresh baby spinach leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3977.3 kJ / 947 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.6 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 2089.1 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Cheese and spring onion galette
1h 15 min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Vegetarian chilli
35 min
Broccoli mustard pasties
1 godz. 55 min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35 min
Chipotle bean and corn salad
40 min
Nachos with beans and cashew sour cream
50 Min
Lentil bolognese
30 Min
Smoky Mexican bean soup
35 min
Mexican one-pot pasta
30 Min
Black bean enchiladas
1h 20min