Wersje kompatybilne
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spring onion oil
- 1 bunch spring onions/shallots
- 250 g olive oil
Mushroom freekeh
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 40 g salted butter
- 40 g extra virgin olive oil
- 250 g cracked freekeh
- 60 g dry white wine
- 1 tbsp Vegetable stock paste or Chicken stock powder (see Tips)
- 200 g fresh mushrooms, of choice, cut into slices (see Tips)
- 700 g water
- freshly squeezed lemon juice, to serve
- ground black pepper, to serve
- spring onion/shallot, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2286.3 kJ / 544.4 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 489.8 mg
Alternatywne przepisy
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24 Std. 40 Min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 Min
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Porcini mushroom risotto
35 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Pea and mint soup
20 Min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5 Std. 40 Min
Walnut and spinach pesto
5 Min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 Min
Mushroom and kale risotto
55 Min