Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de chanterelles
- 40 g d'échalotes
- 40 g de beurre doux
- 3 c. à soupe bombées de ciboulette fraîche, ciselée
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 418 kJ / 101 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55min
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1h
Sauce rose au yaourt
10 min
Bruschettas de pleurotes et poivron
30min
Salade de pommes de terre
1h 5min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10 min
Sauce à salade à la française
20 min
Champignons farcis
55min
Chutney de poivrons au safran
55min
Soupe de courge au gingembre, lait de coco et pois chiches rôtis (12 portions)
40min
Emulsion d'ananas
15min
L'œuf comme une omelette soufflée, émulsion noisettes, vinaigrette jaune aux herbes fraîches - Eric Guérin
1h