Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 dose de pistils de safran
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de tomates cerise, coupées en deux
- ½ bouquet de basilic frais, équeuté
- 5 tiges de cerfeuil frais, équeutées
- 40 g de pecorino, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Risotto au pesto et au chèvre
30min
Risotto tout vert
40min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25min
Trofie au pesto
40min
Risotto aux asperges
45min
Risotto parmesan, olive et zeste de citron
35min
Risotto aux asperges
35min
Linguine au chèvre frais et pesto de roquette
35min
Risotto milanais au safran
30min
Risotto au safran à la milanaise
1 godz. 30 min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min
Risotto aux morilles
45min