
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 5 g de gingembre frais
- 1 piment frais épépiné et coupé en brunoise
- 200 g de blancs de poireau émincés finement
- 5 g d'huile d'olive
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 400 g de lait de coco
- 10 g de sauce de poisson
- 1 tige de citronnelle fraîche
- 4 feuilles de kaffir (opcjonalnie)
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 75 g de petits pois, frais ou surgelés
- 300 g d'escalopes de poulet coupées en cubes
- 3 brins de coriandre fraîche équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 264 kcal / 1105 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 4 g