Wersje kompatybilne
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 15 g de beurre
- 200 g d'orge perlé
- 100 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g d'asperges vertes
- 50 g de parmesan, en copeaux
- 4 c. à café bombées de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1423 kJ / 340 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au potiron
35min
Risotto méditerranéen à l'orge
55min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45min
Risotto de sarrasin aux champignons
1h 15min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Galettes de panais à la coriandre et flocons d'avoine
40min
Gnocchi de ricotta, sauce à l'artichaut
1h
Risotto d'orge perlé à la feta
1h 5min
Spaghetti maison, pesto d'avocat
1h 5min
Risotto au vin rouge
45min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min
Lasagne à la ricotta et aux aubergines
1hod. 30min