Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 1 diente de ajo
- 10 g de jengibre fresco
- 30 g de aceite de oliva
- 20 g de jarabe de agave
- 200 g de tofu firme (cortado en 4 rebanadas de 1,5 cm)
Torta de verduras
- 120 g de zanahoria en trozos
- 120 g de calabacín en trozos
- 80 g de cebolleta en trozos
- 20 g de harina de maíz
- 30 g de agua
- 1 cucharadita de curry en polvo
- 40 g de harina de trigo
- 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 20 g de aceite de oliva
Montaje
- 4 panecillos de hamburguesa
- 10 - 15 hojas de rúcula
- 50 g de brotes germinados (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2103 kJ / 504 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bechamel vegana, boloñesa de lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2 godz. 20 min
Hamburguesas de mijo
55 min
Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas
1h
Hamburguesas vegetales de soja
30 min
Hamburguesas de soja con pesto de menta fresca
30 min
Espaguetis con albóndigas de avena y zanahoria
45 min
Coliflor y brócoli con crumble de anacardo
50 min
Tacos vegetales de lentejas con dip de tofu
4h 30min
Chile sin carne
1h
Hamburguesas de soja
35 min
Hamburguesa vegetariana
1h 15min
Salsa boloñesa de soja
40 min