Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 berenjenas con piel cortadas en trozos de aprox. 2x2 cm
- 2 cucharaditas de sal
-
1 - 2
guindilla fresca cortadas en aros y sin semillas
lub 1 - 2 chiles rojos frescos cortadas en aros y sin semillas - 100 g de aceite de sésamo
- 50 g de sake
- 50 g de mirin
- 50 g de azúcar moreno
- 30 g de salsa de soja
- 50 g de pasta de miso rojo (aka miso)
- 50 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1349 kJ / 323 kcal
- Białko
- 1.13 g
- Węglowodany
- 16.11 g
- Tłuszcz
- 25.12 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Berenjenas al ajillo
50 Min
Habas de soja y arroz con tomate al curry
3 Std.
Alcachofas al limón
40 min
Berenjenas confitadas
35 Min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40 min
Ensalada marroquí de berenjenas (zaalouk)
55 λεπτ.
Curry verde con berenjenas
30 min
Gazpacho con cúrcuma
2h
Berenjenas con salsa de miso
1 Std.
Judías verdes crujientes con salsa de ajos caramelizados
20 Min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1 Std. 15 Min
Chile vegetariano
1h 5min