Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 6 tomates secos (aprox. 20 g)
- 30 g de aceite de oliva
- 250 g de hojas de acelgas troceadas
- 650 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 300 g de pasta corta seca (tipo coditos o tiburón)
- 8 aceitunas negras sin hueso (en rodajas)
- 8 aceitunas verdes sin hueso (en rodajas)
- 50 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1773 kJ / 424 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 56.84 g
- Tłuszcz
- 15.23 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Judías blancas con espinacas al azafrán
25 min
Guiso de invierno
40 dk
Espinacas con patatas
30 Min
Tortilla paisana
40 dk
Arroz con puerro, apio, espinacas y champiñones
30 Min
Lasaña de judías verdes, champiñones y huevo
1h 20min
Fusilli con guisantes, habas y verduras de primavera
35 dk
Pastel de lentejas
6h
Lentejas con tomate y acelgas
30 Min
Sopa de los hortelanos
30 Min
Ensalada de verduras guisadas
20 dk
Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas
1sa