Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 6 tomates secos (aprox. 20 g)
- 30 g de aceite de oliva
- 250 g de hojas de acelgas troceadas
- 650 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 300 g de pasta corta seca (tipo coditos o tiburón)
- 8 aceitunas negras sin hueso (en rodajas)
- 8 aceitunas verdes sin hueso (en rodajas)
- 50 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1773 kJ / 424 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 56.84 g
- Tłuszcz
- 15.23 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Sopa de pasta y judías pintas
40min
Sopa de judías blancas y verduras
40min
Lentejas con tomate y acelgas
30min
Fideos con verduras
30min
Sopa de repollo, queso y beicon
45min
Sopa de coliflor y romanescu con calabaza
45min
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50min
Sopa de los hortelanos
30min
Crema de judías pintas y espinacas
30min
Judías blancas con espinacas al azafrán
25min
Risotto vegetariano
25min
Sopa minestrone con pasta
45min