Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tarte
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 brins de persil plat frais
- 150 g de jambon fumé, en morceaux
- 700 g d'échine de porc, désossée, détaillée en dés
- 1 œuf
- 30 g de cognac
- 1 c. à café rase de poivre moulu
- 15 g de sel
- beurre, pour le moule
- 6 œufs durs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1513.5 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1004.5 mg
Alternatywne przepisy
Terrine de lapin aux herbes
24 godz.
Terrine bressane
24 godz.
Pâté en croûte
7 godz. 45 min
Rognons de veau sauce madère
20min
Rillettes de lapin
12h
Petits choux aux escargots
1h 20 min
Pâté lorrain
15h 30min
Foie gras de canard
72h
Pâté de lapin en croûte
5h 30 min
Œufs de caille en gelée d'herbes
2h 30 min
Minifeuilletés aux escargots
50 min
Pâté de lapin
2h 35min