Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tarte
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 brins de persil plat frais
- 150 g de jambon fumé, en morceaux
- 700 g d'échine de porc, désossée, détaillée en dés
- 1 œuf
- 30 g de cognac
- 1 c. à café rase de poivre moulu
- 15 g de sel
- beurre, pour le moule
- 6 œufs durs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1513.5 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1004.5 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Pâté périgourdin
48 Std.
Iles flottantes
1h
Bouchées boudin-pomme
1 godz. 30 min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2h 30min
Palette à la diable
1h
Œufs de caille en gelée d'herbes
2h 30min
Punch de Noël
2h 15min
Pâté en croûte
7 godz. 45 min
Foie gras de canard
72 Std.
Pâté en croûte à la châtaigne
13 Std. 30 Min
Rognons de veau sauce madère
20min