Pâté de Pâques

4.4 109 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

La pâte à tarte
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 75 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 50 g d'eau
La garniture
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 4 brins de persil plat frais
  • 150 g de jambon fumé en morceaux
  • 700 g d'échine de porc, désossée détaillée en dés
  • 1 œuf
  • 30 g de cognac
  • 1 c. à café rase de poivre moulu
  • 15 g de sel
  • beurre pour le moule
  • 6 œufs durs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 361.7 kcal / 1513.5 kJ
Białko 28.6 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 17.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 1004.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...