Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de gros sel gris
- 150 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g d'eau, et 2 c. à café d'eau
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1489 kJ / 358 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Riz au lait
1 godz.
Œufs au lait au caramel
55 Min
Semoule au chocolat
50min
Caillebottes vendéennes
12 godz. 45 min
Broyé du Poitou
1h 15min
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15min
Gâteau de semoule
2h 45min
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Œufs au lait
50min
Pastis landais
2h 30min