Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de gros sel gris
- 150 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g d'eau, et 2 c. à café d'eau
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1489 kJ / 358 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Riz au lait
1h
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 min
Cigarettes croquantes à l'amande
1h 30 min
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain d'épices
1h 15min
Broyé du Poitou
1h 15min
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
3h
Œufs au lait aux Carambar
1h 30 min
Gâteau breton aux pruneaux
12h
Œufs au lait
50min
Palets bretons
2 godz.