Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La charlotte
- 15 - 20 biscuits à la cuillère
- 300 g de nectarines, coupées en petits cubes
- 90 g de sucre en poudre
- 4 feuilles de gélatine alimentaire, ramollies dans l'eau froide et égouttées
- 400 g de crème liquide entière, très froide
Le coulis
- 130 g d'eau
- 60 g de sucre en poudre
- 250 g de pêches bien mûres, coupées en petits cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Bavarois pêche et fruits d'été
12h 45min
Bûche poire-caramel
9 Std. 15 Min
Charlotte aux fraises
12j 30 menit
Minibûche cerise amarena
40min
Moelleux à la clémentine
1h 40min
Cabillaud de Noël au four (Portugal)
1h 15min
Petit soufflé aux amandes, cœur chocolat
30min
Bûche banane-cacahuète
4h
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12j 30 menit
Charlotte chocolat-banane
24h
Cheesecake fraise-ricotta
1h
Charlotte aux poires
12j 30 menit