Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La charlotte
- 15 - 20 biscuits à la cuillère
- 300 g de nectarines, coupées en petits cubes
- 90 g de sucre en poudre
- 4 feuilles de gélatine alimentaire, ramollies dans l'eau froide et égouttées
- 400 g de crème liquide entière, très froide
Le coulis
- 130 g d'eau
- 60 g de sucre en poudre
- 250 g de pêches bien mûres, coupées en petits cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Iles flottantes
1 Std.
Œufs en chocolat de Pâques
2h 45min
Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé
12 Std. 30 Min
Gratins à la banane
35min
Flan pâtissier aux prunes
2 Std. 5 Min
Charlotte au café façon tiramisu
12 Std. 45 Min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Crème anglaise à l'orange
1 Std.
Crème anglaise
10 Min
Riz au lait au coulis de framboises
50min
Pannacottas after eight
5u. 35min
Verrine à la pomme
30min