Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 125 g d'amandes émondées
- 125 g de farine de blé
- 125 g de sucre roux
- 125 g de beurre
- 1 œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La garniture
- 1 c. à soupe de semoule de blé dur, fine
- 600 g d'abricots au sirop, en conserve, égouttés (1 grande boîte env.), coupés en oreillons
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2229.3 kJ / 532.2 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1h 45min
Mini-flans pâtissiers au cassis
1h 30min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15 min.
Tarte aux mirabelles
50min
Amandine aux abricots
1h 30min
Clafoutis aux abricots
55min
Crumble aux pommes
45min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Tarte poire-chocolat
55min