DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert

DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert

4.5 50 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • de persil plat frais équeutés (réserver les tiges)
    2 - 3 brins
  • gousse d'ail
    1
  • de croûtons de pain dur
    120 g
  • coquilles Saint-Jacques entières
    8
  • échalotes coupées en deux
    2
  • de beurre doux coupé en morceaux
    160 g
  • de vin blanc sec
    500 g
  • d'eau
    200 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    500 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    500 g
  • de farine de blé
    80 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 427.9 kcal / 1781.2 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 19.4 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...