Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 30 g de farine
- 30 g de fécule de maïs
- 2 gousses de vanille, fendues en deux
- 50 g de caramel liquide
- 75 g de beurre, bien froid et coupé en morceaux
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1357.3 kJ / 323.5 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 96.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasteras aux pommes
25 Min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 Std.
Crème caramel et vanille
8 Std.
Gâteau Dudule
1 Std.
Gâteau de riz au caramel
1 Std. 40 Min
Gratin de pomme au calvados
45min
Crème au praliné
2h 20 min
Le milhassou
2 Std.
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Far aux pommes
1 Std.
Crème catalane
4hod. 25min
Flaugnarde aux poires
50 Min