Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 œufs
- 450 g de lait entier
- 90 g de sucre en poudre
- 75 g de chocolat noir pâtissier corsé, cassé en morceaux
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1053.1 kJ / 251.7 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 132.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Pâtes au saumon, aneth et citron
40min
Mug cake au yaourt
20 Min
Bûche chocolat noir et gingembre
1h 50min
Sauce béchamel
20 Min
Roses des sables
1h 30min
Mug cake au chocolat blanc
20 Min
La mayonnaise inratable
10 Min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Îles flottantes et compotée de pommes
1h 40min
Crème dessert au thym citron
30 Min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15min