Urządzenia i Akcesoria
Iles flottantes au chocolat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
6 œufs
-
450 g de lait entier
-
90 g de sucre en poudre
-
75 g de chocolat noir pâtissier corsé, cassé en morceaux
-
1 pincée de sel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
132.9 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1053.1 kJ /
251.7 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
24.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Saveurs Thermomix n°9
66 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Crème renversée au chocolat
1 godz.
Petits pots de crème au chocolat
40 min
Semoule au chocolat
50 min
Crème dessert
15 min
Yaourt au chocolat (nouvelle recette)
12 godz. 25 min
Mug cake au chocolat blanc
20 min
Flan pâtissier à la vanille
13 godz. 15 min
Œuf en cocotte de tomate
1 godz.
Mousse au chocolat croustillante
2 godz.
Iles flottantes
1 godz.
Bonhomme de neige
6 godz. 15 min
Crème au chocolat
3 godz. 25 min