Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g d'ananas au sirop, en tranches
- 400 g de fromage blanc 40 % m.g.
- 40 g de sucre vanillé maison
- 100 g de biscuits, type Petit-beurre LU®
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 703.4 kJ / 166.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 67.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au chocolat
50 min
Crémeux citron et framboises
2h 30 min
Mousse au citron vert façon mojito
3 Std. 15 Min
Le vendômois
5h
Tarte fine façon cheesecake
4h
Crème au praliné
2h 20 min
Parfait glacé au chocolat
12h 20min
Tartelettes au lait de coco
1h
Mousse de yaourt au citron
3h 20 min
Flan pomme-cannelle
45 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30min
Pannacottas after eight
5h 35min