Kapusta czerwona na ciepło

Kapusta czerwona na ciepło

4.4 1.1K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 150 g wody
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g masła

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 620.4 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 751.2 kJ / 179.5 kcal
Tłuszcz 11.7 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 20.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...