
Urządzenia i Akcesoria
Kapusta czerwona na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
500 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
150 g wody
-
1 łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka soli
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka cukru
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g masła
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
179.5 kcal /
751.2 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
620.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska