Urządzenia i Akcesoria
Kapusta czerwona na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
500 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
150 g wody
-
1 łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka soli
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka cukru
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
620.4 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
751.2 kJ /
179.5 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
20.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos koperkowy
15 min
Sos tatarski
5 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Marchewka na ciepło
35 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Kapusta gotowana
30 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min