Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g kalafiora pokrojonego na kawałki
-
400 g mleka 0,5 % tłuszczu
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 - 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki masła
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 szczypty soli
-
3 kromki białego chleba tostowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1442 mg
Białko
8 g
Kalorie
645 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1 godz. 5 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min