
Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kalafiora pokrojonego na kawałki400 g
-
mleka 0,5 % tłuszczu400 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku¾ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego1 - 2 szczypty
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
masła2 łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
soli1 - 2 szczypty
-
kromki białego chleba tostowego3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
154 kcal /
645 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1442 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa ogórkowa
30 min