Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

3.6 1.2K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 400 g kalafiora pokrojonego na kawałki
  • 400 g mleka 0,5 % tłuszczu
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 1 - 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 3 kromki białego chleba tostowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1442 mg
Białko 8 g
Kalorie 645 kJ / 154 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...