Urządzenia i Akcesoria
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
250 g żeberek wieprzowych, wędzonych pokrojonych na kawałki z 1 kostką w każdym
-
400 - 430 g fasoli jasiek, suchej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22 g
Kalorie
1517 kJ /
362 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
12.5 g
Węglowodany
49.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Krupnik z grzybami
45 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zupa szczawiowa
35 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min