Urządzenia i Akcesoria
Surówka brokułowa wiosenna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
300 - 400 g różyczek brokułu
-
100 g rzodkiewek
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
60 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
40 g jabłka bez gniazd nasiennych
-
5 - 10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 - 70 g jogurtu greckiego60 - 70 g majonezu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
306.6 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
447.3 kJ /
106.9 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 min
Sałatka kalafiorowo-brokułowa
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 min
Surówka brokułowa całoroczna
10 min