Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 450 g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
- ½ - ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 50 - 80 g śmietany, 18% tłuszczu, gęstej
- 20 g sera parmezan, tartego (opcjonalnie)
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 511.8 kJ / 122.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 254.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Duszony szpinak
15min
Rumienienie cukinii
20min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20min
Rumienienie papryki z cebulą
25min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50min
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25min
Rumienienie cebuli i czosnku
20min
Rumienienie 200 g pora
20min
Rumienienie pieczarek
25min
Rumienienie 200-300 g cebuli
20min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20min
Grzyby z czosnkiem
20min