Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 5 goździków
- 1 laska cynamonu
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 200 g suszonych owoców (jabłka, gruszki, morele)
- 300 g śliwek suszonych, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 766.5 kJ / 183.2 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 18.7 mg
Alternatywne przepisy
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Poncz świąteczny z żurawiną
20min
Kutia
24h 50min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 Std. 20 Min
Śledzie w kożuchu
1h
Karp w migdałowej panierce
1u. 40min
Śledzie po japońsku
45 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123h 50min
Wigilijna kapusta z grochem
2 Std. 20 Min
Wigilijna kapusta z grzybami
1u. 20min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1h 15min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min