
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 6 jajek
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 25 - 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 150 - 160 g awokado, dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 40 - 50 g majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
rzeżucha, świeża, do dekoracji
lub kiełki lucerny lub rzodkiewki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 352.9 kJ / 84.4 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 132.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 Std. 50 Min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 Std. 50 Min
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 Min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Jajka faszerowane ziołami
45 Min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Zielony sos wielkanocny
1 Std. 20 Min