Jajka faszerowane awokado
TM6 TM5

Jajka faszerowane awokado

4.5 (501 ocen)

Składniki

  • 400 g wody
  • 6 jajek
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 25 - 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 150 - 160 g awokado, dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 40 - 50 g majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • rzeżucha, świeża, do dekoracji
    lub kiełki lucerny lub rzodkiewki, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
352.9 kJ / 84.4 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
1.9 g
Tłuszcz
7.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
1 g
Sód
132.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy