Urządzenia i Akcesoria
Surówka z surowego buraka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
200 g czerwonego buraka pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
80 g marchewki (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
70 - 80 g ogórka kiszonego pokrojonego na kawałki
-
20 g octu balsamicznego20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka miodu
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
660.5 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
816.5 kJ /
195 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SURÓWKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min