
Urządzenia i Akcesoria
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
-
40 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g liści szpinaku, mrożonych rozmrożonych, lekko odciśniętych i rozdzielonych (niezbitych)
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 płaty ciasta francuskiego (łącznie 550 g)
-
200 g sera typu feta twardego, pokrojonego w kostkę
-
1 jajko roztrzepane
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
208.2 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
523.8 kJ /
125.2 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
10.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Sałatka brokułowa
30 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Tort porowy
1 godz. 30 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min