Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

4.8 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki

Składniki

  • 40 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g liści szpinaku, mrożonych rozmrożonych, lekko odciśniętych i rozdzielonych (niezbitych)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 płaty ciasta francuskiego (łącznie 550 g)
  • 200 g sera typu feta twardego, pokrojonego w kostkę
  • 1 jajko roztrzepane

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 208.2 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 523.8 kJ / 125.2 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 10.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...