Urządzenia i Akcesoria
Kaszubskie kotlety rybne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki400 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 czerstwą bułkę uprzednio namoczoną w mleku (patrz wskazówka), podzieloną na kawałki
-
2 jajka
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
¾ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
bułka tarta ilość do obtoczenia kotletów
-
olej2 łyżki smalcu
-
1 łyżkę masła
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
408.7 mg
Białko
18.7 g
Kalorie
1614 kJ /
385.5 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
26.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1h
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1h
Tajskie kotlety rybne
30min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1h
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25min
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1h