
Urządzenia i Akcesoria
Kaszubskie kotlety rybne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
czerstwą bułkę uprzednio namoczoną w mleku (patrz wskazówka), podzieloną na kawałki1
-
jajka2
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
soli¾ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki500 g
-
bułka tarta ilość do obtoczenia kotletów
-
smalcu2 łyżki
-
masła1 łyżkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
385.5 kcal /
1614 kJ
Białko
18.7 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
408.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczeń rzymska
1 godz. 25 min
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 godz.
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 godz.
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Tajskie kotlety rybne
30 min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 godz. 40 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min