
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z nadzieniem ruskim
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 sztuk
Składniki
Nadzienie
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju20 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki250 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki300 - 350 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
Naleśniki
-
mleka200 g
-
wody200 g
-
mąki pszennej200 g
-
jajka2
-
oleju20 g
-
soli¼ łyżeczki
-
masło klarowane do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
298.4 kcal /
1248.4 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
29.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
636.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kotlety z jajek
1 godz.
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Kotlety ruskie
35 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min