Naleśniki z nadzieniem ruskim

Naleśniki z nadzieniem ruskim

4.6 877 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 sztuk

Składniki

Nadzienie
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
  • 300 - 350 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Naleśniki
  • 200 g mleka
  • 200 g wody
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 20 g oleju
  • ¼ łyżeczki soli
  • masło klarowane do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 298.4 kcal / 1248.4 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 29.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 636.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...