
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z nadzieniem ruskim
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 sztuk
Składniki
Nadzienie
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju20 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki250 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki300 - 350 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
Naleśniki
-
mleka200 g
-
wody200 g
-
mąki pszennej200 g
-
jajka2
-
oleju20 g
-
soli¼ łyżeczki
-
masło klarowane do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
298.4 kcal /
1248.4 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
29.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
636.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska