
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z nadzieniem ruskim
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 sztuk
Składniki
Nadzienie
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
300 - 350 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Naleśniki
-
200 g mleka
-
200 g wody
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
20 g oleju
-
¼ łyżeczki soli
-
masło klarowane do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
298.4 kcal /
1248.4 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
29.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
636.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska