Naleśniki z nadzieniem ruskim

Naleśniki z nadzieniem ruskim

4.6 864 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 sztuk

Składniki

Nadzienie
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    20 g
  • twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
    250 g
  • ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
    300 - 350 g
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ łyżeczki
Naleśniki
  • mleka
    200 g
  • wody
    200 g
  • mąki pszennej
    200 g
  • jajka
    2
  • oleju
    20 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • masło klarowane do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 298.4 kcal / 1248.4 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 29.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 636.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...