Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane

Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane

4.0 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • polędwiczek wieprzowych pokrojonych na 3 kawałki, o dł. 18 cm (200 g każdy)
    600 g
  • ząbki czosnku
    2
  • wody
    410 g
  • miodu, płynnego np. wielokwiatowy, gryczany (patrz wskazówka)
    45 g
  • octu balsamicznego
    25 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • goździki
    3
  • rozmarynu, suszonego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ¾ łyżeczki
    ¾ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ziemniaków pokrojonych na 2,5 cm kawałki
    550 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    25 g
  • mleka
    20 g
  • musztardy francuskiej
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 612.8 kcal / 2565.5 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 38.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 911.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...