Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
600 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych na 3 kawałki, o dł. 18 cm (200 g każdy)
-
2 ząbki czosnku
-
410 g wody
-
45 g miodu, płynnego np. wielokwiatowy, gryczany (patrz wskazówka)
-
25 g octu balsamicznego
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
3 goździki
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
¾ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
550 g ziemniaków pokrojonych na 2,5 cm kawałki
-
25 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g mleka
-
40 g musztardy francuskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
911.5 mg
Białko
31 g
Kalorie
2565.5 kJ /
612.8 kcal
Tłuszcz
38.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Węglowodany
38.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Schab duszony w sosie
50 min