Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane

Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane

4.0 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych na 3 kawałki, o dł. 18 cm (200 g każdy)
  • 2 ząbki czosnku
  • 410 g wody
  • 45 g miodu, płynnego np. wielokwiatowy, gryczany (patrz wskazówka)
  • 25 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 3 goździki
  • 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ¾ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 550 g ziemniaków pokrojonych na 2,5 cm kawałki
  • 25 g masła pokrojonego na kawałki
  • 20 g mleka
  • 40 g musztardy francuskiej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 612.8 kcal / 2565.5 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 38.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 911.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...