
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
polędwiczek wieprzowych pokrojonych na 3 kawałki, o dł. 18 cm (200 g każdy)600 g
-
ząbki czosnku2
-
wody410 g
-
miodu, płynnego np. wielokwiatowy, gryczany (patrz wskazówka)45 g
-
octu balsamicznego25 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
goździki3
-
rozmarynu, suszonego1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM¾ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 2,5 cm kawałki550 g
-
masła pokrojonego na kawałki25 g
-
mleka20 g
-
musztardy francuskiej40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
612.8 kcal /
2565.5 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
38.5 g
Węglowodany
38.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
911.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska