![Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7BDCF308-645E-43D6-97D5-1070089331C5/Derivates/789672E2-B0AD-4411-B5AB-BC1033443452.jpg)
Wersje kompatybilne
Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g cipolla a pezzi
- 150 g di porro a rondelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 1000 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 300 g di riso integrale (cottura 40-50 minuti)
- 500 g di sedano rapa a cubetti (1 cm)
- 200 g di Parmigiano Reggiano stagionato 24 mesi a cubetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di patate e mais
55 Min
Minestra di riso e ceci
30 Min
Minestra di cereali e ceci
45 Min
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 min
Minestra di zucca e riso integrale
1 Std. 20 Min
Minestra di cereali e verdure invernali
50 min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1 Std.
Zuppa di quinoa
35 min
Minestra della nonna
50 min
Minestra di patate
50 min
Zuppa di legumi e verdure
40 Min