Wersje kompatybilne
Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g cipolla a pezzi
- 150 g di porro a rondelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 1000 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 300 g di riso integrale (cottura 40-50 minuti)
- 500 g di sedano rapa a cubetti (1 cm)
- 200 g di Parmigiano Reggiano stagionato 24 mesi a cubetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di verdure
30min
Riso e porri
30min
Minestra di cereali e verdure invernali
50 min.
Minestra della nonna
50 min.
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35min
Minestra di zucca e riso integrale
1h 20min
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 min.
Zuppa di fave
50 min.
Minestra di orzo e piselli secchi
1h
Minestrone
45 min.
Zuppa di legumi con frittatina saporita
45 min.
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 min.