Zuppa di patate e mais
TM31 TM5 TM6

Zuppa di patate e mais

4.5 (10 ocen)

Składniki

  • 15 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 cipolla piccola a metà
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 50 g di carota, pelata e a rondelle
  • 40 g di finocchio, il gambo
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di patate, pelate e a tocchi (2 cm)
  • 150 g di zucchine a rondelle
  • 150 g di funghi freschi, puliti
  • 150 g di mais dolce in scatola, scolato
  • 700 g di acqua
  • 100 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 4 fette di pane di Matera (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1071 kJ / 256 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
35.8 g
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy