Bocconcini di vitello con mele cotogne

Bocconcini di vitello con mele cotogne

4.2 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di scalogno in quarti (1 scalogno)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 3 - 4 cucchiai di farina tipo 00
  • 500 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi a pezzi molto piccoli
  • ½ cucchiaio colmo di bacche di ginepro
  • 50 g di vino bianco secco
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g di mele cotogne sbucciate e a pezzi (1 mela cotogna)
  • 180 g di mele rosse sbucciate e a pezzi (1 mela)
  • 400 g di brodo di carne caldo
    400 g di acqua, calda + 1.5 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 260 kcal / 1088 kJ
Białko 23.9 g
Tłuszcz 16.1 g
Węglowodany 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...