![Capesante in crosta di pistacchi Capesante in crosta di pistacchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D9B104A-BFF2-4EEA-85E1-D1011635A3FD/Derivates/DD0F5DE0-579A-4D91-AB66-0EE98478BC7E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di pistacchi salati sgusciati
- 30 g di pangrattato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
- 8 capesante, pulite (vedere consigli)
- 30 g di olio di semi di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Capesante della Vigilia (TM6)
50 Min
Capesante gratinate
30 Min
Capesante al profumo di arancia
1 Std. 10 Min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15min
Branzino al lime e pistacchi
30 Min
Polpo su farinata di ceci
5 Std.
Gamberoni zafferano e arancia
30 Min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1 Std.
Bignè al ripieno di gamberetti
1h 20min
Filetti di rana pescatrice all'alloro sottovuoto
2h
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min