Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di pistacchi salati sgusciati
- 30 g di pangrattato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
- 8 capesante, pulite (vedere consigli)
- 30 g di olio di semi di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1 Std.
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 Std.
Capesante della Vigilia (TM6)
50 Min
Cestini di seppioline e vellutata di cannellini
1 Std. 30 Min
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1 Std.
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1 Std.
Capesante ai funghi porcini
1小时 20 分钟
Mazzancolle alle albicocche
30 Min
Capesante gratinate
30 Min
Tartine di pane alla menta
4 godz. 10 min
Scampi alla busara
35 Min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15min