Tartare di manzo al pomodoro in emulsione

Tartare di manzo al pomodoro in emulsione

4.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 pomodoro perino, tipo San Marzano in quarti e privato dei semi
  • 10 g capperi sott'aceto
  • 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 10 g di aceto bianco + q.b.
  • 10 g di acqua
  • 3 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 320 - 400 g di filetto di manzo in tocchi di 3 cm (vedere consigli)
  • 4 foglie di basilico fresco lavate e asciugate
  • 4 gocce di Tabasco
  • 4 fette di pane bianco in cassetta in dischi abbrustoliti (Ø 6 cm)
  • 20 - 30 g di Grana Padano in scaglie sottili

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 363 kcal / 1519 kJ
Białko 24.7 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...