Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua calda
- 1 pizzico di sale + q.b.
-
300
g di chicchi di farro
lub 300 g di orzo perlato - 1 carota, pelata e a cubetti (1 cm)
- 150 g di pisellini surgelati
-
150
g di fagiolini verdi freschi, già spuntati e a pezzi piccoli
lub 150 g di fagiolini surgelati a pezzi piccoli -
1200
g di seppioline, pulite
lub 1200 g di moscardini, puliti - 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva, a piacere
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1887 kJ / 449 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35 dk
Farrotto integrale alle verdure
50 dk
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35 dk
Orzo e pesce in insalata
1sa 15 dk
Insalata di farro e pollo
45 dk
Insalata di mare con orzo perlato
1 Std. 35 Min
Farro alla nizzarda
40 Min
Insalata di farro con ravanelli e rucola
40 Min
Insalata di farro e pollo
1sa 30 dk
Farro asparagi e frittatina in forma
45 dk
Riso Venere al profumo di mare
1sa
Farro saltato con piselli e carote
45 dk