![Risotto alle more Risotto alle more](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85B36EC1-E09C-4BF1-B364-B06DEC0A86F4/Derivates/49ba8d79-9869-4c19-8a94-2c0ec331f4c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 200 g di more
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2012.8 kJ / 480.8 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 404 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alla barbabietola e bacon croccante
35min
Risotto al Teroldego
40 min
Risotto mango e Parmigiano reggiano
40 min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto fragole e pesto di rose
40 min
Risotto fragole e cioccolato
30 min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto melone e speck
40 min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35min