Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 200 g di more
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2012.8 kJ / 480.8 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 404 mg
Alternatywne przepisy
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 menit
Risotto mele e radicchio rosso
40 Min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45 Min
Risotto melone e speck
40 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto fragole e cioccolato
30 menit
Risotto asparagi e fragole
35min
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min