Wersje kompatybilne
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di peperoni a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di funghi surgelati
- 75 g di speck a dadini
- 200 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 100 g di provola affumicata a pezzi (2-3 cm)
- 70 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1h 20min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Plumcake salato di pollo, pomodori secchi e peperoni
45min
Crostata salata di spinaci
1h
Torta salata ai 4 formaggi
1h
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Torta salata champignon e provola
1h 5min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10 min
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min