![Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33C095C3-FFA0-4577-B1CE-DF62704EFE45/Derivates/87108EF4-78D3-4D1B-8709-AC4E37DD1983.jpg)
Wersje kompatybilne
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di peperoni a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di funghi surgelati
- 75 g di speck a dadini
- 200 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 100 g di provola affumicata a pezzi (2-3 cm)
- 70 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Rollè di radicchio
50 Min
Strudel di lattuga e burrata
1h 20min
Torta salata champignon e provola
1 Std. 5 Min
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Quiche ai pomodorini
1 Std.
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Torta salata tricolore
1h 20min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30min