Corona di riso capesante e verdure

Corona di riso capesante e verdure

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Ragù di verdure
  • 30 g di scalogno a metà
  • 200 g di carote pelate e a pezzi (2 cm)
  • 200 g di zucchine a rondelle (0,5 cm)
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
Riso
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 300 g di capesante pulite (fresche o decongelate vedere consiglio)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 30 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 515 kcal / 2155 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...