Soupe de moules à la citronnelle

Soupe de moules à la citronnelle

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'échalotes
  • 2 gousses d'ail
  • 20 g de beurre demi-sel
  • 2 tiges de citronnelle fraîche
  • 300 g de vin blanc sec
  • 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 1 c. à café de curcuma en poudre
  • 100 g de poivron rouge détaillé en brunoise
  • 300 g de lait de coco
  • 1 pincée de sel (opcjonalnie)
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 brins de coriandre fraîche

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 425 kcal / 1782 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...