Œufs basse température, artichauts et girolles

Œufs basse température, artichauts et girolles

4.3 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • 2200 g d'eau
  • 4 fonds d'artichaut surgelés
  • 4 œufs
  • 10 g d'huile végétale
  • 10 g de beurre demi-sel
  • 120 g de girolles fraîches
  • 50 g de vin blanc sec
  • 1 gousse d'ail écrasée
  • 3 brins de persil frais équeutés et ciselés
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ¼ cube de bouillon de volaille
  • 4 c. à soupe de crème liquide 30-40% m.g.
  • 4 tranches de pain de mie blanc toastées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 1140 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...