Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 g d'aubergine, coupée dans la longueur en tranches de 0,5 cm
- 2 c. à café de sel
- 250 g d'eau
- 50 g de roquette
- 100 - 150 g de feta, détaillée en bâtons d'0,5 cm de large
- 2 c. à café de crème de vinaigre balsamique noir
- 12 tomates cerise, coupées en deux
- 8 brins de ciboulette fraîche (opcjonalnie)
- 8 pincées de poivre moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 454 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelettes fines aux épinards
45 Min
Pizza basilic, courgette et chèvre
2h
Tarte fraîcheur à la courgette
1 Std.
Croustillant méditérranéen
1h 15min
Sorbet poivron rouge
3h
Pizzettes à l'artichaut
2h
Tarte provençale
1h 15min
Gaspacho d'abricot au thé et gingembre
1h 15min
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35 Min
Tarte printanière
50 min
Tarte à la roquette
40 Min
Tatin de poivron et tapenade
1h 5min