Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 g d'aubergine, coupée dans la longueur en tranches de 0,5 cm
- 2 c. à café de sel
- 250 g d'eau
- 50 g de roquette
- 100 - 150 g de feta, détaillée en bâtons d'0,5 cm de large
- 2 c. à café de crème de vinaigre balsamique noir
- 12 tomates cerise, coupées en deux
- 8 brins de ciboulette fraîche (opcjonalnie)
- 8 pincées de poivre moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 454 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange
2 Std.
Verrines "toutes vertes"
30min
Muffins pistou-pistache
40min
Terrine fromagère de polenta au poireau
5 godz. 30 min
Eclairs à la tapenade et ratatouille
2h 45min
Minigratins à la grecque
20min
Gravlax de saumon à la betterave
8 Std. 15 Min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55 Min
Tomates farcies aux herbes, polenta aux olives
45min
Petits chaussons fourrés
1 Std. 25 Min
Tatin de poivron et tapenade
1 godz. 5 min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2 Std.