Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les nonnettes
- 70 g de cassonade
- 200 g de miel d'oranger
- 100 g d'eau
- 100 g de lait demi-écrémé
- ½ - 1 c. à café de zeste d'orange râpé
- 75 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour la plaque
- 270 g de farine de blé, et un peu pour la plaque
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
- 5 gouttes d'arôme d'orange
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 200 g de confiture de cassis
Le glaçage
- 30 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 793 kJ / 184 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1sa 25 dk
Les financiers aux canneberges
35min
Ginger nuts
1h
Kardemummabullar
5h
Madeleines à l'orange
1h
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Biscuits au café
1h
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Confiture fruits secs et agrumes
30min
Petits pots de crème au chocolat épicé
1sa 25 dk