Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 90 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 200 g de miel d'acacia
- 380 g de farine à pain de campagne
- 100 g de cassonade
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 2 c. à café d'épices à pain d'épices
- le zeste d'½ citron vert non traité ou de bergamote
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1175 kJ / 276 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oeufs de pâques en chocolat
13 Std.
Pâté périgourdin
48h
Pâté de campagne au foie gras
48h
Petits chocolats à la liqueur
3h 10min
Pain Cocotte
3h
Œuf et citron dans tous leurs états - Richard Toix
Brak ocen
Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux
45 min
Fleur en pâte feuilletée
1 godz.
Choux aux fruits confits
2 godz.
Terrine de canard
24h
Pain d'épices aux fruits secs
1 godz. 15 min
Brioche parisienne
24h