Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 90 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 200 g de miel d'acacia
- 380 g de farine à pain de campagne
- 100 g de cassonade
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 2 c. à café d'épices à pain d'épices
- le zeste d'½ citron vert non traité ou de bergamote
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1175 kJ / 276 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange
2 godz.
Pâté périgourdin
48h
Pâte feuilletée express
2 godz.
Tartelette aux légumes de printemps
1h 10min
Petits chocolats à la liqueur
3 godz. 10 min
Roulé de pain
1h 15min
Galantine de poulet, sauce au yaourt et à l'aneth
3 Std. 25 Min
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12 Std.
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7 godz. 30 min
Oeufs de pâques en chocolat
13h
Nonnettes au cassis
1h 40min
Pain surprise
24h