Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les nonnettes
- 70 g de cassonade
- 200 g de miel d'oranger
- 100 g de jus d'orange
- 100 g de lait demi-écrémé
- ½ - 1 c. à café de zeste d'orange râpé
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour la plaque à muffins
- 270 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
- 5 gouttes d'arôme d'orange
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 200 g de confiture d'oranges
Le glaçage
- 30 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 826 kJ / 195 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sucre de Noël
1h 5min
Spritzbredele
25min
Sucre orange-épices de Noël
2 godz.
Nonnettes au cassis
1 godz. 40 min
Oreillettes au citron et à l'orange
1 godz. 30 min
Croustade aux pommes
50min
Fenetra de Toulouse
1 godz. 30 min
Confiture de Noël à l'orange
1 godz.
Cookies rhum-raisins
25min
Pain d'épices aux fruits secs
1 godz. 15 min
Cake aux fruits confits
4h
Milla de potiron
1 godz. 10 min