Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la liqueur
- 100 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 60 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 10 g de beurre doux
- 20 g de liqueur d'amande, type Amaretto
L'enrobage chocolat
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15 min
Nougat de Montélimar
3u. 30min
Mendiants au chocolat
30 min
Omelette norvégienne revisitée
5h
Crème pâtissière
15min
Wedding cake "Bonheur partagé" de Laetitia (Finale Thermostars 2017)
2h 30 min
Couronne feuilletée à la frangipane
2h
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24h 30min
Pain d'épices surprise
24 godz.
Miroir à la framboise
15min
Dacquoise
40 min
Pâte à chou
2h