Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la liqueur
- 100 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 60 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 10 g de beurre doux
- 20 g de liqueur d'amande, type Amaretto
L'enrobage chocolat
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lunettes à la confiture
2h 25min
Rillettes de lapin
12hod.
Pâte feuilletée express
2h
Bûche glacée chocolat mandarine
5 Std. 45 Min
Petits chocolats
3h 20 min
Crémeux aux noisettes
1u. 45min
Pain d'épices surprise
24h
Gâteau en verrine
40min
Bûche tout chocolat
7h 20min
Vacherin griotte-amande
12hod.
Vacherin glacé à l'abricot
4h 30 min
Petits oursons guimauve-chocolat
4h