Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 300 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 20 g de liqueur d'amande, type amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2637.6 kJ / 629.9 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de rêve danois
1 Std.
Gâteau nantais
1 Std.
Gâteau de Santiago
35min
Cake aux fruits confits
4u.
Tarte à la fleur d'oranger
2 Std.
Broyé du Poitou
1h 15min
Ginger nuts
1 Std.
Amaretti aux abricots
30 Min
Croustade aux pommes
50 Min
Amandine à la cerise
2 Std.
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Gâteau de semoule à l'orange
6h 45min