Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 300 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 20 g de liqueur d'amande, type amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2637.6 kJ / 629.9 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Ciambella à l'eau
1 godz.
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Gâteau au miel Kasutera (Castella)
1h 45min
Tarte à l'amande et au mincemeat
1h 50min
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Tarte à la fleur d'oranger
2 godz.
Pithiviers
2 godz.
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Cookies rhum-raisins
25min
Kardemummabullar
5h
Gâteau de rêve danois
1 godz.
Gâteau basque à la confiture de cerises
50min